Wednesday, July 21, 2010

Καλοκαιρινό μπουρίνι 2


Και εγώ Στέργιο με τη καταιγίδα ασχολήθηκα
Μετά από κάπου 50-60 προσπάθειες μου 'κατσε  μια η τελευταία όπου επειδή πια είχε βραδιάσει έντονα ανέβασα iso στα 400 κρατώντας 25 sec και f/5.6. Η τύχη ήταν ότι μαζί με τους κεραυνούς έκανε και πολλές βροντές που φώτισαν τα σύννεφα. Δουλεύοντας το μετά σαν pseudo hdr το δραματοποίησα και φτάσαμε εδώ. 

5 comments:

stergios srpls said...

παρα πολυ καλη.θυμηθηκα την συζητηση που ειχαμε για τις αστραπες και ειπα να δοκιμασω εστω και με την κολόνα στην μεση.αν εχεις υπομονη και λιγη τυχη μπορεις να κανεις ωραια πραματα.σε εμενα οποτε τελειωναν τα 30 sec και αποθηκευε τοτε εριχνε τις μεγαλες αστραπες!!!!!!!!!!!!!!!

Thalassenia said...

Λεβέντες, εγώ δεν ξέρω από iso και f/5.6 Αλλά με λίγη τύχη και υπομονή πέτυχα αυτά και καμαρώνω, χαχα.
Εννοείται ακατέργαστα.

Μπράβο σας.
Είναι ικανοποίηση να συλλαμβάνεις τη στιγμή "μηδέν".

Thanassis Spanias said...

Στέργιο και εγώ το ίδιο πάθαινα και είχα απογοητευτεί. Τελικά το έσωσα στη τελευταία προσπάθεια. Θα ανεβάσω και μια από τις άλλες για να δεις τη διαφορά.
Θαλασσένια, πολύ ωραίες και οι δικές σου. Το ξέρω ότι δεν επεξεργάζεσαι τις λήψεις σου κι αυτό κάνει τη προσπάθεια σου πιο αξιέπαινη.

Epicuros said...

Πρώτα ρώτησα και μετά διάβασα το κείμενο που εξηγείς πώς το έκανες... Το pseudo-hdr τι είναι;

Thanassis Spanias said...

Το κανονικό hdr είναι η σύνθεση 3 ή περισσοτέρων εικόνων (μια λήψη που απεικονίζει σωστά τα σκοτεινά, μια για τους μεσαίους τόνους και μια για τα φωτεινά) προκειμένου να προκύψει μια εικόνα με μεγαλύτερο δυναμικό πεδίον τόνων από το συνηθισμένο. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν εύκολη αυτή τη δουλειά. Συνεπώς pseudo hdr είναι η διαδικασία που ακολούθησα στο photoshop προκειμένου να βγάλω μεγαλύτερο εύρος τόνων από τη φωτογραφία μου. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως οι πιο πολλές εικόνες έχουν μεγαλύτερο εύρος πληροφορίας από αυτό που απεικονίζουν.